Mars’da Yaşam Aslında Bulundu mu ?

 

Nasa’nın baş bilim insanı Mars’taki yaşamın iki yıl içinde bulunabileceğini ancak dünya’nın buna ‘hazır olmadığını’ söyledi.

Öncü astronom, keşiflerin “tamamen yeni bir düşünce hattı” açacağını söylüyor

Uzay ajansının baş bilim insanı Nasa’nın Mars’ta yaşam bulmaya yakın olduğunu ancak dünya keşiflerin “devrimci” etkilerine hazır olmadığını,

Dr Jim Green, Nasa ve Avrupa Uzay Ajansı’ndan (ESA) gelen iki gezginin, 2021 Mart’ında Mars’a vardıktan aylar içinde yaşam kanıtı bulabileceği konusunda uyardı.

İngiliz kimyager Rosalind Franklin’in anısına “Rosalind” olarak adlandırılan ExoMars Rover, numuneleri almak için Mars’ın çekirdeğine 6,5 metre kadar bir delik açarak dünya dışı yaşamı arayacak.Bu örnekler daha sonra analiz edilecek ve bir mobil laboratuvarda organik madde için incelenecektir. Dr Green, olası keşifleri gökbilimci Nicolaus Copernicus’un Dünya’nın 16. yüzyılda Güneş etrafında döndüğünü söylediği zamanlarla karşılaştırdı.

Mars'ta Yaşam

“Tamamen yeni bir düşünce dizisi başlatacak. Sonuçlara hazır olduğumuzu sanmıyorum ”dedi. “Bu konuda endişelendim çünkü mars’da yaşam bulmaya ve bazı duyurular yapmaya yakın olduğumuzu düşünüyorum.”

Nasa’nın gezicisi Mars 2020, kaya örneklerinin test tüplerini Dünya’ya geri göndermeden önce gezegen üzerinde kaya oluşumları oluşturacak – Mars’tan ilk malzeme bu gezegene getirilecek.Dr Green, Mars’taki yaşam keşfinin bilim insanlarına keşfedilecek yeni bir dizi soru vereceğini de sözlerine ekledi.“Sonra ne olacak tamamen yeni bir dizi bilimsel soru. Bu hayat bizim gibi mi? Nasıl ilişki kurarız? ”Dedi. “Yaşam gezegenden gezegene geçebilir mi, yoksa bir kıvılcım ve tam olarak doğru bir çevreye sahip miyiz ve bu kıvılcım, içinde bulunduğumuz kimyasal ortama dayanarak – bizim gibi veya bizden hoşlanmayan – hayat üretiyor mu?”Bu ay yayımlanan bir araştırmada, Venüs’ün atmosferi yaklaşık 700 milyon yıl önce inanılmaz derecede yoğun ve sıcak hale gelmeden önce 2 ila 3 milyar yıl yaşayabilir olduğunu iddia etti. Son araştırmalar, Dr Green’e göre uygarlıkların diğer gezegenlerde var olabileceğini gösteriyor.

yeniden kullanılabilecek bir uzay aracının tanıtılmasıyla uzay yolculuğunun uygulanabilirliği. Geminin yaklaşık iki ay içinde ilk kez kalkması ve Dünya’ya geri dönmeden önce 65.000 feet’e ulaşması bekleniyor.

Hakkında: Emre Çiçekyurt

Teknoloji ve bilime ilgili sizinle beraber öğrenmeye geleceği değiştirmeye çalışan elektronik ve haberleşme mühendisliği öğrencisi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

hashtag-nedir-hashtag-nasil-kullanilir

Hashtag Nedir, Nasıl Kullanılır?

Hashtag Nedir, Nasıl Kullanılır? Hashtag, 2007 yılında twitter ile hayatımıza girmiş yeni bir terimdir. Sosyal …

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments