Java

java-dizi-icindeki-asal-sayilari-bulma-2

Java – Dizideki Asal Sayıları Bulma

Merhaba arkadaşlar, bu örneğimizde rastgele oluşturulan tek boyutlu dizi içindeki asal sayıları bulup yazdıran programı göstereceğim. Bu örnek ile iç içe for döngüsünün mantığını kavrayacaksınız. Asal Sayı Nedir? Asal sayılar, sadece kendisi ve 1 sayısına bölünebilen 1’den büyük pozitif tam sayılar biçiminde tanımlanırlar. Asal sayıların 1 ve kendisinden başka tam …

Devamı »
java-metni-tersten-yazdirma-method

Java – Girilen Metni Tersten Yazdırma (Method İle)

Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda java ile kullanıcıdan alınan bir metni tersten yazma nasıl yapılıyor onu göstereceğim. Bu işlemi method yardımı ile yapacağım. Sizler dilerseniz kendinize göre düzenleyip sadece main fonksiyonu içinde de çalıştırıp deneyebilirsiniz. Olayın mantığını anlatalım. Bu işlem için for döngüsü kullanacağım. Bildiğiniz üzere döngüleri genellikle ++ şeklinde arttırarak …

Devamı »
java-ascii-karakterine-cevirme-fonksiyonu

Java – Yazıyı ASCII Karakterine Çevirme Fonksiyonu

Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda klavyeden girdiğimiz bir yazıyı nasıl ASCII karakterlerine çevireceğimizi göreceğiz. Bu işlemi Java‘da fonksiyon kullanarak yapacağız. Tabii bunun öncesinde ASCII nedir? onu öğrenelim ardından kodlarımıza ve çıktımıza bakalım. ASCII Kodu Nedir? Ascii kodu, bizim bilgisayarda görsel olarak girdiğimiz karakter, harf ve rakamların bilgisayar dilindeki temsil edilme şeklidir …

Devamı »

Java Method ile Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda java ile method kullanarak vücut kitle indeksi hesaplamayı göstereceğim. Vücut Kitle İndeksi Nedir? Vücut kitle indeksi, vücut kütlesinin, uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. İdeal ağırlık ise ulaşılmak istenen VKİ’nin, boy uzunluğunun karesi ile çarpılmasıyla elde edilir. Algoritma Adımları; İndeksi hesaplayacağımız değer döndüreceği için statik bir …

Devamı »

Java Timer Kullanımı

Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda Java Timer sınıfından bahsedeceğim. Bazen öyle anlar geliyor ki bir zamanlayıcıya ihtiyaç duyuyoruz. Mesela nedir? Bir işlem yapıyoruz ve bunun belli zaman aralıklarıyla yapılmasını belli bir şarta ulaşınca da bitmesini istiyoruz. Tam bu noktada timer imdadımıza yetişiyor. Örnek üzerinden gidelim; Görev-1 diye bi yazı yazdıracağım Bu …

Devamı »