Bilgisayarda Mutlaka Olması Gereken 5 Program

Merhabalar, Arkadaşlar geçen yazımızda bilgisayara format atmayı göstermiştik şimdi ise bu format sürecinin bitişinden sonra bilgisayar sıfır iken mutlaka kurmamız gereken 5 programı size sunayım. Bu yazımızda her bilgisayarda olması gereken programları sıraladık. Bilgisayarınıza hangi programları yüklemeniz gerektiğine dair hiçbir fikriniz yoksa bu yazı sizin için bulunmaz nimet olabilir. Bu programları seçerken titiz davranmaya çalıştık, bilgisayardan en iyi verimi almanızı sağlayacak programları listeledik.

Listemizdeki programların hepsi ücretsizdir, tabi WinRAR hariç ama zaten WinRAR bu ücreti size ödetmek için kullanımınızı filan sınırlamaz sadece deneme süresi bittiği zaman size programı açtığınızda uyarı penceresi verir pencereyi kapatıp devam edebilirsiniz.

Umarım bu liste hoşunuza gider eğer herhangi bir program öneriniz, tavsiyeniz var ise yorum yapabilir ve diğer kullanıcılarda işe yarar PC programı bulmalarında yardımcı olabilirsiniz. Fazla uzatmanın lüzumu yok hemen listemize geçelim.

1. İnternet Tarayıcımız: Google Chrome

Bu kategorideki en iyi seçim kesinlike Google Chrome’dur. Hâlâ süper hızlıdır, anında Google’da bir resim aramak gibi küçük kolaylıklar içerir ve geniş bir eklenti kütüphanesi barındırır. Bu eklenti kütüphanesinde istediğiniz birçok şeyi bulabilirsiniz resim düzenleme eklenti’sinden tutun oyunlara kadar bir çok eklentiye sahip olabilirsiniz. Google Chrome un bir çok artısının yanı sıra bazı eksi yönleri de vardır örneğin Ram kullanımı sonucu yavaşlama olacaktır. Bu Ram kullanımı düşük Ram’ı olan bilgisayar kullanıcılar için sorun olabilir ama diğer kullanıcıları hiç rahatsız etmeyecektir.

Google Chrome’nin kötü yönlerini bir kenara koyarsak iyi yönlerine bakılırsa İnternet tarayıcıları (Browsers) arasında en iyisi olduğu söylenilebilir.

2. Bakım Onarım Programı: Advanced SystemCare

Bilgisayarlarımızın çabucak açılmasını isteriz bazen, bazen ise hızlıca bir programa, oyuna girmek isteriz ama bilgisayarımız bizi hız konusunda hayal kırıklığına uğratır. Bu bilgisayardaki yavaşlamanın sebebi çoğunlukla gereksiz dosyalar, virüsler, çoklu ortamdaki Windows Kayıt Defteri ve parçalanmış bir sabit sürücünün birleşiminden kaynaklanan bir sorundur. Neyse ki Advanced SystemCare gibi bu sorunu format atmadan çözmemize yardımcı olacak muazzam bir yardımcımız var.

3. Medya Oynatıcı: VLC Media Player

YouTube’un popülaritesinin artması ile birlikte bir çok videoyu İnternet ortamında izlemekteyiz bunun yanı sıra medya dosyalarını yerel olarak oynatmanız gerektiğinde masaüstünüzde sağlam bir yapıya ihtiyacınız var.

Bu görev için hiçbir şey VLC Media Player’ı yenemez. Bu medya oynatıcısı için İsviçre Çakısı akla gelebilir neredeyse her biçimde medya dosyasını çalabilir. İster eski cep telefonunuzda kaydedilmiş videoları oynatmanız gerektiğinde ya da daha önce hiç duymadığınız garip formatta medya dosyalarını oynatmanız gerektiğinde VLC Media Player bütün yükü kaldıracaktır.

4. Dosya Sıkıştırma ve Çıkarma: WinRAR

Arkadaşlar bildiğiniz gibi dosyaların daha az yer kaplaması ve İnternet ortamında, PC de daha fazla dosya barındırabilmek için dosyalar sıkıştırılmaktadır. Hali hazırda İnternet’ten bir şey indirdiğinizde sizde mutlaka görmüşsünüzdür çoğunun “.rar” ve “.zip” uzantılı olduğunu işte bu uzantıya sahip dosyalar sıkıştırılmıştır bu dosyaları açabilmek için veya kendi dosyalarınızı sıkıştırmak için bir sıkıştırma programına ihtiyacınız vardır.

Size bu tür dosya sıkıştırma, çıkarma işlemlerinde klasikleşen WinRAR’ı tavsiye ediyoruz. WinRAR birçok dosya biçimini desteklemektedir ayrıca hasar görmüş dosyalarda kurtarabilmektedir. Bu özellikleri sayesinde de sizin bütün dosya sıkıştırma çıkarma işlemlerinizi yerine getirecektir.

5. Güvenlik Programı: Avast Free Antivirus

PC’nizi virüsten koruma programı olmadan korumak için adımlarınızı dikkatlice atabilirsiniz ama bu bazen yeterli olmayabilir, virüsten koruma programı kullanmak daha akıllıca olacaktır. Hangi antivirüs programının en iyisi olduğu hakkında çok sayıda tartışma vardır ama mükemmel, en iyisi diye bir şey yoktur. Kişisel olarak benim kullandığım program bu konuda AVAST ve kullanmanızıda öneriyorum. AVG de güzel bi virüs programı daha öncesinde onu kullanıyordum. Sadece, kişisel kullanımın odaklandığı noktalara göre iyi, kötü olma durumu değişir. Tavsiye ettiğimiz Avast Free Antivirus bir çok alanda koruma sağlar bunlar ağ, zararlı yazılım, kimlik avı, ani saldırı, Wİ-Fİ, bankacılık gibi alanlardır. Avast Free Antivirus, klasik bir kullanıcıya tamamıyla yetecek ücretsiz bir anitivirüs programıdır.

Yorumlarınız bizim için çok değerli, yorumlayın ki hatalarımızı eksiklerimizi görelim, iyi günler dilerim.

Hakkında:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

office-full-crack

Office 2016 Full Yapma Programsız

Merhaba arkadaşlar, Office programlarını gerek iş hayatımızda olsun, gerek ödevlerimiz, projelerimiz word power point olarak …

Subscribe
Bildir
guest
3 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
rafet
4 yıl önce

çok gerekli değil ama bir de instagrama giriş kısayol uygulaması. bu arada free olan şeylerin pek faydalı olduğunu düşünmüyorum. virüs programı kuracaksanız ücretli olanı seçmenizi tavsiye ederim.

Geek to nerd
3 yıl önce

Advanced SystemCare yavaşlatmaya sebep olur. En iyisi yalın kullanmaktır.WinRAR için ise önerim 7zip kullanmaktır. Özgür ve ücretsiz 

cafesohbet
3 yıl önce

güvenlik programi olarak yani virus programı norton öneririm sıfırlanmiş bir pc için bence en iyisi bu