algoritma-nedir-akis-semasi
algoritma-nedir-akis-semasi

Algoritma Nedir? Kodlama Nasıl Öğrenilir?

Merhaba arkadaşlar,
Bu yazımızda sizlere Algoritmanın ne olduğunu, nerden başlamanız gerektiğini, kodlama yı en iyi nasıl öğrenebileceğinizi anlatmaya çalışacağız.

Algoritma Nedir?

Algoritma, basit bir ifade ile bir problemin çözümünde izlenecek yoldur. Problemin çözümünün adımlarla ifade edilmesi diyebiliriz.

Koşul & Karar.

Bir su ısıtıcısını ele alalım. Su ısıtıcısındaki amaç suyu ısıtmaktır fakat suyu ısıtırken arka planda belli bir aşamalardan geçer. Hadi gelin birlikte bu aşamalara bakalım;

  1. Başla
  2. Su ısıtıcısının içinde su var mı?
  3. Varsa ısıtıcıyı çalıştır.
  4. Yoksa durdur.
  5. Suyun sıcaklığı 90 derece mi?
  6. Evetse ısıtıcıyı durdur.
  7. Hayır ise 2. adıma git.

Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi basit bir su ısıtıcısının bile çalışma algoritması vardır.(Bu arada yukarıda 7 adımda yazdığımız koda ise Pseudo Kod(Sözde Kod) denir.) Hayatta da beynimiz bunun gibi bir çok algoritma kurar ve bunu uygular. Eğer kodlama öğrenmek istiyorsanız algoritma temelinizi iyi oturtmanız size ilerleyen süreçte çok yardımcı olacak, problemleri çözmede hızlı ve sağlam adımlar atmanızı sağlayacaktır.

Kodlama Nasıl Öğrenilir?

Kodlama nasıl öğrenilir? Evet arkadaşlar herkes bu sorunun cevabını merak ediyor nasıl başlaması gerektiğini tam olarak bilemiyor. Üst yazımızda da dediğimiz gibi kodlamaya başlamadan önce algoritma kabiliyetinizi iyi geliştirmeniz, temeli iyi otutturmanız gerekiyor. Bunun en güzel yolu ise örnek problemler çözerek yapmaktır. Nasıl matematikte bir konuyu iyi anlamak için bol bol test çözüyorsak algoritmayı da kafamızda iyi oturtmak için sorunları daha basit ve işlevsel yollarla çözmek için bol bol algoritmik problemler çözmeli örnekler üzerinden çalışmalıyız.

Hangi Kodlama Dilini Seçmeliyim?

Algoritma kısmını geçtikten, algoritmayı iyice kafamızda oturttuktan sonra “Hangi Kodlama Dilini Seçmeliyim?” sorusunu soruyoruz kendimize. Bu soru genel itibariyle değişkenlik göstermektedir. Aslına bakılırsa bütün dillerin çalışma mantığı aynıdır. Hepsinin kendine göre iyi ya da kötü yanları vardır. Bu dil seçimi tamamen sizin ne yapmak istediğinize bağlı bir olay. Zaten bir dili iyice öğrenirseniz diğer dilleri öğrenmede fazla zorlanmayacaksınız. Benim bu konuda önerim ise eğer bir mühendislik öğrencisi iseniz C ya da C++ dillerinden biriyle başlayabilirsiniz. Fakat ben mühendis değilim kendi çalışmalarım için yapmak, bir yazılım dili öğrenmek istiyorum derseniz C#, Java, Python dillerinden biriyle başlamanızı tavsiye edebilirim. Yine söylediğimiz gibi kodlama öğrenmenin en güzel ve basit yolu bol bol örnek çözerek öğrenmektir.

 

Hakkında: admin

Yazılım Geliştiricisi. Öğrendiği bilgileri elinden geldiğince paylaşmaya çalışıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

unity-kod-tamamlama-sorunu-visual-studio

Unity – Visual Studio Kod Tamamlama Sorunu [Çözüm]

Merhaba, Unity ile oyun geliştirirken Visual Studio üzerinden C# kullanıyoruz. Bildiğimiz üzere Unity’nin kendine has …

Subscribe
Bildir
guest
1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
BySerseri
BySerseri
4 yıl önce

Admin ellerine sağlık.